A.M.D. – Mindenen kívül

(2011, Szerzői kiadás)

Amennyiben a magyar hardcore alapzenekarait kellene felsorolni, akkor a Marina Revue után az A.M.D.-vel folytatnám a  sort. Valami történt hardcore fronton tavaly, mert minden fontos magyar banda kiadott egy új lemezt, így a Social Free Face, a Liberal Youth, a Tisztán A Cél Felé! után a jó öreg A. M.D. is. Csodával határos módon a srácok nem tűntek el, pedig az Anti Militarista Demonstrációt megtépte már néhány vihar, de mégiscsak állva maradtak. Vissza lehet sírni a régi énekesi poszton a Sotárral működő zenekart, amely több mint 20 éve volt, de sajnos az már nem lesz újra – gondolom, mindenki tudja, miért.

2006-tól a zenekar újra kezdte működését Csiszkával, de sajnos a nagylemezig nem sikerült együtt eljutniuk, pedig ahányszor láttam nekem mindig bejött az energia és a hang is. Az új lemezt Kiskovács – dob, Sík – basszus, Lörke – gitár, Fidó – gitár felállásban,  Seza nevű új énekesükkel kiegészülve készítette el a zenekar. A lemez első fele az elmúlt évek számait tartalmazza, amelyek főleg Lörke szerzeményei, plusz korábban játszott számokat is újra rögzítettek, mint pl. A disznó éve, Börtönbe zárva, a hanganyag utolsó hat száma pedig az 1987-ben megjelent demo tételei, amelyeket, azt hiszem, érdemes volt felvenni újra, jó minőségű kordokumentumként fog szolgálni.

A lemez egy hamisítatlan A.M.D. anyag: megszólalásban, szövegben, energiában, hangulatban. Elég nehezen barátkoztam meg az énekes hangjával, de próbáltam elvonatkoztatni a korábbi énekesektől, és nagyrészt sikerült megszoknom, de azért még mindig nem teljesen győzött meg. Gondolom, velem egyetemben, sokan ismeritek a zenekar korábbi anyagait, szóval azért nem fogtok benne csalódni. Igaz nem kell azt várni, ami régen az A.M.D. és a Leukémia volt, újító és forradalmi, de azért rendben van ez. Nem is írok semmi többet. Igazi magyar hardcore anyag egy számomra még mindig kurva jó bandától.

A lemez ingyenesen letölthető innen: http://concertphotos.hu/letoltesek/92-a-m-d.html

Igaz, először én is letöltöttem, de a többi lemezük között a helye nálam, így természetesen elsétáltam megvásárolni a CD-t is! Tegyetek Ti is így!