Astronautalis (USA), Bleubird (USA) koncert Szegeden

Az End Hits bemutatja:

ASTRONAUTALIS (USA / Fake Four Inc.)

indie/hip-hop

astronautalis.com

Sok minden elmondható Astronautalis zenéjéről, csak az nem, hogy egysíkú. A legnagyobb fejtörést éppen az okozza, hogy nehezen behatárolható, inkább csak körülírható stíluskategóriák ötvözésével érint meg különböző szubkultúrákhoz tartozó zenerajongókat.

Pályája kezdetén a minneapolisi Andy Bothwell freestyle versenyek MCjeként indult, majd szólólemezei kiadása és azok folyamatos turnéztatása révén vált egyre elismertebb hip-hop előadóvá. Vagyis annál többé. „Lemezei ugyanis előszeretettel nyúlnak az amerikai folklórhoz, a blueshoz, a jazzhez, a bluegrasshez, a modern elektronikus tánczenékhez, a sanzonhoz, a rockballadákhoz és természetesen a hip-hophoz, mindezek együttese pedig Andy whisky-áztatta orgánumán és kifejező előadásán keresztül válik igazán felszabadítóvá és átélhetővé.” Írta ezt Bali Dávid az amerikai fiatalember februári budapesti koncertjének ajánlójában, amely végül egy emlékezetes, nagysikerű bulivá kerekedett és melynek köszönhetően napjaink egyik vezető indie-hop-hop képviselője immár számos magyar rajongót tudhat maga mögött. A nyughatatlan előadó júniusban ismét turnéra indul, hogy Európa ezen felén második körben is népszerűsítse remekműnek számító legutóbbi lemezét, a This is Our Science-t. Számunkra pedig jó hír, hogy ezúttal Szegedre érkezik vele! Végignézve videóit a neten (kiváltképp a Dürer kertben rögzített felvételt: http://www.youtube.com/watch?v=nhMpyMumwmc), biztosan állíthatjuk: a Dél-Alföld egyik kiemelkedő zenei eseménye várható a közeljövőben!

BLEUBIRD (USA / Fake Four Inc.)

experimental hip-hop

bleubird.org

Bleubird története sem különb, a határokat feszegető kísérleti hip-hop vonal fontos előadója ő, aki mixeiben bátran ötvözi egy számban a Sonic Youth zenei alapjait (Little Trouble Girl) a Pink Floyd dalszövegeivel (Wish You Were Here), vagy a Fugazihoz (Waiting Room), Sublime-hoz (Santeria), egy klasszikus Dead Kennedys-hez (California Über Alles) vagy AC/DC-hez (Back in Black), esetleg a The Stooges-hoz (Search and Destroy) nyúl vissza, mindezt úgy, hogy közben szövegel, szövegel, szövegel. Aki ilyen manírokra képes, annak természetesen turnén a helye Astronautalis mellett, így ezen az esten ő melegíti majd be a szegedi közönséget.

2012. június 18. hétfő 20:00

Szeged, Éden Night Klub

(ex-Fészek Klub/Brüsszeli krt. 22)

be-hop: 700 Ft (Támogasd az előadókat!)

Támogató: Wemsical