Barn Burner (CAN), Khuda (UK), Rosa Parks (Győr) koncert

az End Hits bemutatja:

Barn Burner (CAN / Metal Blade Records) – metal/rock

Az őszi szezon nyitó eseményeként in medias res, jön egy tökös metal banda egyenesen Kanadából. A hírhedt Barn Burner nem szarozik, felhasznál mindent, amitől jó a (modern) metal zene: néhol előbukkanó virgák, szólók, kavarós ritmusok Mastodon módra, lemezeiket pedig a neves Metal Blade kiadó gondozza… nem kell túlmagyarázni, szét fog szedni! Ja és kisegítő basszistájuk nem más, mint a Garaboncziást már megjárt, és akkor egy zseniális koncertet adó Trigger Effect gitárosa! Szóval ennek fele sem tréfa!

http://www.myspace.com/theinfamousbarnburner

Khuda (UK) – post-rock/progressive/psychedelic

A Leeds-i csoda duó visszatér hozzánk, hogy a tavalyi koncert óta kiadott új lemezét (Iecava) is bemutassa élőben. Egy kivételesen tehetséges – és ehhez képest szemtelenül fiatal – gitáros elszállós, éteri, valamint zajos témái, és egy félelmetesen jó dobos követhetetlen ritmusbeli megoldásai találkoznak a Khuda zenéjében. Az egyik legszorgalmasabb fiatal zenekar napjainkban, ami a turnézást illeti, általában hónapokra maguk mögött hagyják szigetországi otthonukat, hogy bejárják lassan a fél világot. Feltétlenül megnézendő: akár azért, mert a múltkor kihagytad, ha meg nem, akkor pontosan tudod miért!

http://www.myspace.com/khudamusic

Rosa Parks (Győr) – post-rock

A Szegedre lassan hazajáró győri csapat felvállaltan az instrumentális post-rock stílus képviselője, és mint olyan, az egyik legfontosabb, legizgalmasabb hazánkban. Néha azért kiabálgatnak is, de azt nagyon ügyesen és odaillően, tavalyi Black is the Color of Bondage, Blue is the Past című lemezük pedig kötelező hallgatnivaló a stílus kedvelőinek. Ezen kívül most adtak ki egy megosztott kislemezt a hozzánk nagyon közeli (minden tekintetben), szabadkai Ana Never-rel, ami egy végtelenül szimpatikus vállalkozás a mai világban. Már csak ezért kijár nekik a tisztelet és a pacsi – a koncert megtekintése után, természetesen!

http://www.myspace.com/rosaprks

2011. október 12. szerda, 20:00

Szeged, Garaboncziás

Belépő: 800 HUF (Támogasd a zenekarokat!)