Bee and Flower – Suspension

(2012, Cheap Satanism Records)

Nagyjából tavaly ilyenkor írtam a zenekar előző lemezéről, akkor koncertre készülve, ami végül elmaradt. Idén – egész pontosan április 30-án – megjelenik a csapat harmadik nagylemeze, ez az egyik apropója az alábbi szösszenetnek.

A Bee and Flower nagy vonalakban továbbra is Dana Schechter – basszusgitáros, énekesnő zenekarának tekinthető. Az új, 2012-es hanganyagon visszatért az első lemezen közreműködő zenésztársakhoz, akik Roderick Miller – billentyűs hangszerek, Thomas Fietz – dobok, ütősök, Lynn Wright – gitár, Jon Petrow – hegedű. Így csak a dobos poszton van változás az első felálláshoz képest, de ez igazából semmit sem jelent, mert Dana és zenekara hozza azt, amit már megszoktunk tőlük.

Amennyiben nagyon kategorizálni szeretnénk, akkor ez egy nagyon kellemes art-rock lemez. A tíz dal mindegyike szépen halad előre, gyönyörűen felépítettek, semmi túljátszás, semmi sallang. Egyszerűen gyönyörű dalok gyűjteménye. A hangszerek zseniálisan támasztják alá az énekesnő hangját, és szépen utaztatnak magukkal bennünket. Tavaly télen valami olyasmit írtam az előző lemezről, hogy tavaszi merengéshez tökéletes. Ez a Suspension-ra is igaz, amelyről engem elsőre az It’s the Rain, a Jackson és a Waiting Room című szerzemények fogtak meg. Utóbbit többször is meg kellett meghallgatnom, annyira elkapott a zongora finom témája, a gitár egyszerűsége, no és természetesen Dana éneke. A lemezzáró Simple Life tetszett még szintén nagyon első hallásra. A következő hallgatásra pedig már minden számban észrevettem valami kis finomságot, így a rajongásom e lemez iránt is igen határozott lett a végére. Gyönyörű, atmoszférikus, simogató az anyag minden perce.

Majdnem elfelejtettem, hogy mi még az apropó! A zenekar két koncertet is ad Magyarországon: az elsőt a NegativeArt szervezésében 2012. május 15-én az A38-on, limitált nézővel, alacsony jegyárral, a másodikat pedig az End Hits szervezésében Szegeden a 2012. május 16-án a Móra Ferenc Múzeum Vármúzeumában, még alacsonyabb jegyárral.

Valamelyikre mindenképpen gyertek el, megéri!

http://beeandflower.com

Bee and Flower – Waiting Room