BEE AND FLOWER (USA, New York / D, Berlin), MÉDEIA FIAI (Szeged) koncert

Az End Hits és a Móra Ferenc Múzeum bemutatja:

BEE AND FLOWER (USA, New York / D, Berlin)

A félig New York-i, félig berlini illetőségű Bee and Flower zenekar pontosan olyan, mint a neve: édes, mint a méz és illatos, mint a tavaszi virágok. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen az angolszász kultúrában a méhek és virágok kapcsolata allegóriaként szolgál a gyerekek felvilágosításakor…

A csapat stílusát tekintve jobb híján art-rock (esetleg divatosabb stílus-meghatározásban indie), avagy az oly világhírű előadók által kitaposott ösvényt járja, mint Nick Cave vagy PJ Harvey.

Az ebből a közegből érkező zenekarvezető, dalszerző és multiinstrumentalista énekesnő Dana Schechter 1999-ben hozta életre zenekarát, miután és miközben nem kisebb formációkban zenélt, mint pl. Michael Gira (Swans) mellett az Angels of Light-ban vagy az American Music Club-ban. Első nagylemezüket a Neurosis kiadója, a Neurot Recordings adta ki, a napokban pedig megjelent harmadik hanganyaguk Suspension címmel, melyet a zenei világsajtó máris agyondicsért. Mi magunk is úgy véljük, hogy egy atmoszférikus, simogató anyag, gyönyörűen felépített, melankolikus hangulatú dalok gyűjteménye. (Lemezrecenzióink: http://endhits.hu/?p=3095 és http://endhits.hu/?p=1689)

A zenekar átfogó európai turnéjának keretében Szegedre is ellátogat, hogy a különleges atmoszférával rendelkező Vármúzeum falai között bemutatkozzon a Tisza-part zeneszerető közönségének.

http://beeandflower.com

Az est vendége a szegedi illetőségű, koncertről koncertre hatalmas ugrásokkal haladó Médeia Fiai, amely annak ellenére, hogy egy viszonylag friss formáció, tapasztalt zenészeket rejt, akik pszichedelikus muzsikájukban ügyesen ötvözik a sötét tónusú bluest hagyományos industrial elemekkel. Mindenképpen izgalmas felvezetője lesz a nemzetközi csapatnak!

http://medeiafiai.blogspot.com/

2012. május 16. szerda 20:00

Szeged, Vármúzeum (Stefánia sétány 15.)

Belépő: 800 HUF