Dirge (F), Rorcal (CH) koncert

az End Hits és a Betonkeverő bemutatja:

DIRGE (F)

http://www.myspace.com/blightrecords

A nemrégiben lezajlott szegedi frankofón napok mintegy kiegészítéseként érkezik április végén városunkba – és hazánkba először – a már szinte veterán csapatnak számító francia DIRGE Párizsból. A 17 éve aktív zenekar már akkor belassult, borongós, világvégét-előrehozó zenét játszott, amikor a post-metal stíluskategória még hírből sem létezett, és náluk csak egyetlen súlyosabb zenekar alkotott a világon: a tengerentúli Neurosis. A csapat legújabb lemezének turnébemutatója keretében látogat a Club Noir színpadára, hogy vetítéssel a háttérben megmutassa, hogyan kell ezt a „post” dolgot jól csinálni 2011-ben.

További részletek kiderülnek a zenekarral még 2000-ben készített interjúnkból, melyet most felfrissítettünk néhány aktuális kérdéssel. Mindez angol nyelven olvasható (bocsánat, franciául nem tudunk, és magyarul ugyan igen, sajnos időhiányban szenvedünk) itt.

RORCAL (CH)

http://www.myspace.com/doomrorcaldoom

Az est másik fellépője a stílusában és hangulatában nagyon hasonló zenét játszó svájci RORCAL, akik talán egy fokkal még rá is pakolnak a francia csapat borult lassúságára. Ennek ékes bizonyítéka lehet legújabb lemezük, a Heliogabalus, amelyen egy darab 70 perces felvétel hallható. Könnyen meglehet, hogy ők a modern doom zene alfája és omegája! Nem érdemes tehát kihagyni…

2011. 04. 28. 21:00

Szeged, Club Noir

Belépő: 700 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.