Doppeltrio (A/Cz), Bernays Propaganda (MKD), A Párt (Szeged) koncert

az End Hits bemutatja:

Doppeltrio (A/CZ)
https://soundcloud.com/doppeltrio

Matija Schellander és Maja Osojnik tapasztalt bécsi duója Petr Vrba, cseh zajzenésszel kiegészülve alkotja az elektro-akusztikus Doppeltrio formációt. Osojnik sub-basszus furulyán és számos elektronikus hangkeltő eszközön (walkman, rádió, fx és egyebek) molyol, Schellander nagybőgőn és moduláris szintetizátoron (bármi is legyen az) alkot, Vrba pedig a trombitálás mellett bizarr vibráló hangfalait veti be egy igazi őskáosz megteremtéséhez. A hangözön lehet hangos vagy éppen ambient jellegű, improvizatív voltából adódóan a végeredmény majd csak a pillanat hevében születik meg.

Bernays Propaganda (MKD)
http://bernayspropaganda.bandcamp.com/

A zseniális macedón zenekar visszatérő vendég Szegeden, néhány éve egy feledhetetlen hangulatú táncos mulatságot nyújtottak new wave elemeket is újrahasznosító modern post-punk zenéjükkel a mit sem sejtő közönségnek. Az énekesnő valamilyen rokoni ágon kötődik is Magyarországhoz, de ami ennél is fontosabb, hogy a csapat olyan fontos és úttörő bandákkal turnézott, illetve játszott már együtt, mint a The Ex, Nomeansno, Gang of Four, Girls Against Boys. 2 nagylemez és 3 kislemez, illetve néhány remix album után idén jött ki az új hanganyag, a Zabraneta Planeta, és végighallgatva kétségtelenné válik, hogy még mindig ők Európa egyik legizgalmasabb anarchista DIY csapata a táncparketten.

A Párt (Szeged)
http://theparty.bandcamp.com/

A már több hanganyaggal is rendelkező helyi erő sokadik fellépését adja majd a városban, azonban első alkalommal lépnek fel a Vármúzeum falai és oszlopai között, így egy újabb kontextusba helyeződik friss post-punk zenéjük. Hangzásuk és hozzáállásuk könnyen rokonítható a macedón barátokéval, így A Párt a lehető legtökéletesebb elindítója és bemelegítése lesz az estnek.

 

2013. szeptember 8. vasárnap 20:00

Vármúzeum, Szeged
Be: 800 Ft
(Anyagi hozzájárulásoddal az előadókat támogatod)