DREAM SEQUENCE AMBIENT NIGHT feat. unii (Japán), Mansanas (Kecskemét), Gyalogfény (Szeged)

KAPCSOLJ KI A BORFESZTIVÁL FORGATAGÁBÓL!

Kóstolás előtt, után – esetleg helyett,  ha már nem megy 9. napra – térj be, lassulj le, mélyedj el.

uniiszeged_web

az End Hits bemutatja:

DREAM SEQUENCE AMBIENT NIGHT

feat.

 

unii (Japán)

ambient/avantgarde-pop/voice/visual

http://uniiunii.com/

https://www.facebook.com/uniiuniiu

 

Az énekesnő, dalszerző, elektronikus előadó unii Hokkaidó szigetéről, Sapporo városból érkezik Szegedre intenzív 2 hónapos európai turnéja keretében. Egyszerre lágy és erőteljes hangja az elektronikus hangokkal tökéletesen ötvöződve alkot pozitív kicsengésű, határokon túlívelő, az ambient stílusokhoz közel álló zenét, amely élőben vetítéssel egészül ki és álomszerű lebegést kínál az elmélyülni vágyóknak. Eddigi két nagylemezével (New World, Sea and Your Eyes – 2011 / Long Scene, Before Sunset – 2014) hazáján kívül Szingapúrban, Vietnámban, Kínában és Európában is turnézott már, ezúttal pedig először városunkba is ellátogat.

Mansanas (Kecskemét)

live act: acoustic/ambient/repetitive/timeless/morze
A csend és a zene határmezsgyéjén csörgedező patak, mely nem tudjuk honnan ered és a végtelenbe tart. Az egyik fülünk kíváncsian keresi a különleges hangokat a zene felől lévő oldalon, míg a másik mindvégig önkéntelenül is befelé figyel, a csend erre inspirálja.

Mansanas 2012-ben indította útjára egyszemélyes ambient projektjét, miután megtalálta az ötleteihez leginkább illeszkedő hangszert. A sansula-t konvencionális zene létrehozása helyett atmoszféra teremtésre használja. Kompozíciói egyszerre izzóak és fagyosak, határtalanok és klausztrofóbiásak. Mansanas fő inspirációit többek között Tim HeckerWilliam BasinskiBen Frost and Philip Glass zenéiből, Stanislaw Lem Solaris vagy Robert MerleMadrapur c. könyveiből, és az északi sarkkör mentén tett utazásaiból (Izland, Norvégia, Svédország) meríti.

Mansanas 2014. decemberében Szibériában koncertezett, idén májusban a Grand Café mellett szerepel még Budapesten a II. Harmadik Ember Fesztiválon, valamint Koppenhágában.

 

Gyalogfény (Szeged)

live act: transcendence/gong/throat/psychedelic

A Gyalogfény egy ambient-psychedelic-folk-ethno-world projekt, amely leginkább improvizáción nyugszik, és az elektronika is nagy hangsúlyt kap benne. A tájékozódásban talán legfontosabb támpontot azok a hangszerek jelentik, amelyeket használnak, úgymint Páli Tibor: felhangrendszerű hang-szerek (dorombok, torokének, tilinkó), ének, ismert és kevéssé ismert népi fúvós hangszerek, szintetizátor, effektek, és sokféle egyéb kütyü, Lázár Zoltán: sámándob, dzsembe, derbuka, udu és egyéb impulzív hangkeltők, Jenei Kornél: gong, hangtál, csőharang, doromb, esőbot, fa fúvósok, kalimba, sámándob és sokféle egyéb kütyü.

2015. május 23. szombat 21:00

Grand Café, Szeged

Az előadók támogatása: 800 huf

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/336353173201798/