FRANZ NICOLAY (USA) + Péter és én koncert – Húsvét hétfőn

Az End Hits bemutatja:

 

FRANZ NICOLAY (USA) + Péter és én koncert – Húsvét hétfőn

 

Április 1-jén, a kimerítő húsvét hétfővel egybekötött bolondok napján nincs is jobb dolga az embernek, minthogy egy koncerttel zárja le a stresszes ünneplést és locsolkodást.

Idén ismét útba ejtette hazánkat a multiinstrumentalista Franz Nicolay, aki a legutóbbi turnéján már megfordult Szegeden. Aki akkor ott volt, tudja, miért kell őt mindenkinek látnia és hallania: az egyik legsokoldalúbb szólózenész a színtéren, aki bendzsón ugyanolyan „otthonosan mozog”, mint gitáron vagy éppen harmonikán. Dalai a folkballadáktól az indulókon és himnuszokon át a zenével aláfestett lírai történetmesélésig terjednek, mindezt egy adag punkos életérzéssel megspékelve.

A New York-i zenész tavalyi szegedi koncertje óta megjelent új – immáron harmadik – albuma, a Do the Struggle, a kritikusok szerint egyöntetűen az eddigi legjobb Franz Nicolay-lemez, így azok is teljesen új számlistát fognak hallani, akik jelen voltak a múltkori bulin. A http://franznicolay.com/solo/ címen már ez az új album is meghallgatható a korábbi szerzeményekkel együtt.

Előzenekarként a szegedi akusztikus duó, a Péter és én szolgáltat „halkalávalót”. Őket lemezfelvételre készülődési időszakban csíphetjük most el, és szokás szerint újabb számokkal és már ismert vendégelőadókkal színesítik a repertoárt.

A koncertnek ezúttal a Club Noir szolgáltatja a helyszínt, a belépő viszont a tavalyival megyegyező, azaz csekély 600 forint.

 

Youtube-videók ízelítőnek:

Új Franz Nicolay-klip: http://www.youtube.com/watch?v=TkunxG4ony8

Régebbi Franz Nicolay-klip: http://www.youtube.com/watch?v=es9HwRyWBew

Franz Nicolay tavaly Szegeden: http://www.youtube.com/watch?v=vDMVuqPeIn8

 

2013. április 1. hétfő

Club Noir, Szeged

Be: 600 Ft (támogasd az előadókat!)