Going out in style… Bezár a Garaboncziás Borozó Szegeden.

Going out in style…

Furcsa érzés ezekben a percekben írni, gondolom már sok a pletyka, itt az ideje hogy megerősítsem őket. IGEN, bezár a GARABONCZIÁS BOROZÓ…

Öntök magamnak egy kis sört, mert előbb már majd bebőgtem, és az még itthon is ciki lenne, marad a jó öreg hangulatfokozó… :)
Jelen pillanatban, azaz 2012. május 5-én délután a legjobb tudomásom szerint a mai Prosectura koncert az utolsó rendezvényünk, ez az utolsó, amire van engedélyünk a tulajdonostól a mai telefonbeszélgetés alapján; én engedélyt kértem a jövő hét két rendezvény megtartására, hogy szervezetten búcsúzzunk el, ő hétfőig gondolkodik, így a tényleges zárás még elhúzódhat a jövő hét végéig.
Az egész kicsit olyan, mint egy haldokló családtag halála, hiába tudod, hogy eljön az elkerülhetetlen, attól még, amikor bekövetkezik, csak ülsz mereven és gyászolsz… Akik beszéltek, beszélgettek velem, azok tudják, hogy a hely hónapok óta komoly anyagi problémákkal küszködik, és ezek nemhogy enyhültek volna, hanem az idő múlásával csak egyre fokozódtak. Végül Tóni bácsi – a tulajdonos kinek türelmét (februári az utolsó kifizetett bérleti díj, hogy értsétek) ezúton is külön köszönöm – kimondta a döntő szót: zárjunk. Mivel a piaci realitások már csak újabb adósságok felhalmozásával fenyegetnek. Ilyenkor persze azonnal kezdődik a hiba vagy felelős keresése. Hát igen, mondhatom azt, hogy lehettem volna keményebb főnök, bánhattam volna szigorúbban mindenkivel, akinek köze volt hozzánk (alkalmazott, fellépő, próbáló zenekar – mert ugye nem használjuk más dobját és főleg nem basszuk szét, illetve nem viszünk el üvegestől vörösbort a raktárból – a jó kurva anyátokat remélem olvassa aki volt…), de legalább még mindenkiből lehet politikus, hisz csak terveztem a kamerát vagy 2 éve… Mondhatjuk, jó racionalizáló elmével, hogy az ország szarul áll és mindenki szarban van, esetleg, hogy az új piaci szereplőkkel bővült szegedi vendéglátásban már túl sok volt az eszkimó, és kevés a fóka, és most 5,5 év után már mi húztuk a rövidebbet, fene se tudja (Kívánom, hogy nekik jobban menjen nélkülünk, és ne legyen igazam! :) ). Lehet azt mondani, hogy elittam a kocsmát :D, de akik közelebbről ismernek azok tudják ennek a valóságtartalmát is, pl. hogy sokszorosát pakoltam be munkában és pénzben… Mindegy, a lényeg hogy itt a vége… Köszönjük azoknak, akik velünk voltak, és kitartottak mellettünk, támogattak munkával, megértéssel, vagy csak azzal, hogy lejártak.

ÜDV
Colos és a Gara csapata