Illness, Imperial Spies koncertbeszámoló – levél papagei cri crinek.

szeva,

átadtam üdvözleted a srácoknak, nem volt semmi gond, sőt nagyon hálásak voltak, hogy ilyen ügyesen megoldódott a helycsere. nem tudtak róla, mert nem sikerült eddig emailt nézniük, úgyhogy én mondtam nekik.
egyébként nagyon aranyos pofák, talán az egyik legközvetlenebb, barátságosabb zenekar, akikkel eddig dolgom volt. minden megfelelt nekik (vagy legalábbis nem mutatták jelét, hogy nem), udvariasak, hálásak voltak. jókat beszélgettünk zenékről, angol fesztiválokról, meg úgy általában dolgokról, munkáról, érdeklődési körről. kicsit sajnáltam otthagyni őket éjszakára, megérdemelték volna a teljes ellátást, de nem tudtam már megoldani másképp. nagyjából mostanában indultak meg Egernek – gondolom minden oké lesz.

a koncert is jó volt, az Imperial Spies a kedvenc szegedi bandám jelenleg, a maguk 20 percével mindig lenyűgöznek. izgalmas post-punkként tudnám őket aposztrofálni. szeretik a jó zenéket (Fugazi, Sonic Youth, Hot Snakes, Mission of Burma – tőlük játszottak is korábban feldolgozást; tegnap két másik volt: egy X és egy Born Against szám), és már kipróbált zenészek alkotják, pl. Borics Attila egykor a Red Line Offside-ban zenélt, jelenleg pedig a Rákosi oszlopos tagja, csakúgy, mint a dobos, Máté. mostanában készül az első demójuk, már nagyon várom. javaslom őket Kecskemétre is! :)

az Illness pedig valóban matek-rock, számomra cseppet sem volt unalmas, gyakori témaváltásokkal, jó hangosan zenéltek, és szerintem ügyesek is a hangszereiken. a lemezhez képest – amit korábban letöltöttem a honlapjukról – jóval izgalmasabb és erőteljesebb az élő teljesítményük. kb. 40 percet játszottak blokkokra lebontva (azaz egy-egy ilyen részben összevontak 2-3 számot is, közöttük egy Pavement feldolgozást, melyben énekeltek is!), de ez pont elég volt, a közönség is többnyire vette a lapot, voltak, akik kifejezetten bólogattak közben, vagy járt a lábuk (pl. nekem :D). viszont nem voltak túl sokan, 26 fizetővendég volt, ami nem egy kasszasiker, de Emilióék ennek is nagyon örültek, mondták, h ehhez vannak szokva, máshol sincsenek többen, és a pénz is rendben volt, azt mondták, h bármilyen csekélyke összegnek örülnek.

szóval összességében egy kellemes este volt, olyan igazi underground cucc. érdekes, hogy a promótálást ugyanúgy toltam, mint mindig, szóval kiszámíthatatlan dolog ez, hogy mikor mennyien jönnek el. nyilván kellenek a nagyobb nevek, meg New York, hogy tömeg legyen, de ez így működik, semmi baj.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.