Lemuria – Pebble

(Bridge9 Records, 2011)

Joggal gondolhatná bárki a Bridge9-ból kiindulva, hogy ez valami hardcore anyag lesz. Érdekes módon nem az! Furcsállom is, hogy ez a lemez megjelent az amerikai kiadónál. Nem azért, mert szar, hanem mert köze nincs a zenének a hozzájuk kapcsolódó zenekarok zenéjéhez.

A Lemuria egy, a New York állambeli Buffaloból származó trió, és a Pebble a negyedik teljes lemezanyaguk. A figyelmemet az keltette fel, hogy női énekesük van. Bridge9 és női ének? Gondoltam, ez talán érdekes lesz!

A zenekart Alex Kems dobos/énekes, Sheena Ozella gitáros/énekes és Tony Flamino basszusgitáros alkotja. A lemez 11 nótát tartalmaz bő fél órában. Valami nagyon kemény zenére számítottam, ahhoz képest az egész anyag powerpop/punk keveréke, bár utóbbi csak nagyon nyomokban lelhető fel a lemezen. Nekem inkább indie-rocknak tűnt az egész cucc. Ennek ellenére lendületes és kellemes zenei produkció. Néhol a Sonic Youth slágeresebb gitár megnyilvánulásai ugrottak be. Kifejezetten tetszett, ahogy Sheena és Alex váltva énekelek a dalokban, és nagyon finom gitártémák jelennek meg nótákban, jól belőtt torzításokkal. Finom, kellemes fél órás dalgyűjtemény. Hallottam már jobbat, de élvezhető és néhol egészen magával ragadó, főleg az énekesnőnek köszönhetően. Élőben szívesebben megnézném, de így sem rossz.  Néha előkerül majd a polcról, de mély vágásokat nem okozott bennem a Pebble. Nyárra discmanbe jó lesz a könnyedsége és a lendülete miatt.

Belehallgatni itt lehet, de itt a korábbi számok vannak fent, amelyek nekem hangzásban erősebbnek tűnnek: www.myspace.com/lemuria

Íme egy nóta a lemezről:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.