MESZECSINKA koncert a Vármúzeumban

Az End Hits és a Móra Ferenc Múzeum bemutatja:

MESZECSINKA (Budapest) – holdvilágzene
http://meszecsinka.hu/

Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár / korábban a Korai Öröm billentyűse) 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén a zenekar felvett „saját” nevet, Meszecsinka, ami bolgárul „holdacskát” jelent, 2010 januárjában pedig egy hatszámos demót, amelyről a zene.hu a következőt írja:
„Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel. Holdacska, mely valószínű egyre fényesebben fogja beragyogni a magyar ándörgránd egét.”
Az következő években a Meszecsinka népszerűsége gyorsan nőtt. A zenekar hallható sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (VIDOR, BábelSound, Mesterségek Ünnepe, Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok), és egyre többet turnézik külföldön: Lengyelország, Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Bulgária.

meszecsinkapromo1
2011 májusában a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját – amerikai turnét.
A Magyar Narancs másfél oldalas interjút közölt a zenekarral, a Zenész Magazin címlapjára is felkerült. A Dunaparty Fesztivál keretében Meszecsinka több ezer embernek játszott a Clark Ádám téren felállított színpadon, a MÜPÁ-ban tartott Népzene Ünnepén játszott a műfaj legjobbjaival együtt, a Fidelio szerint „a legeredetibb hangzást produkálva”.
2012 májusában megjelent a zenekar első nagylemeze, CD-n a Narrator Records kiadásában. A lemezt Bécsben mutatták be először, a rangos Balkan Fever fesztiválon. Ugyanakkor jelent meg a Meszecsinka első videoklipje. A zenekar nemzetközi sikere német kiadáshoz vezetett – a hamburgi Hiperbole Records kiadta és terjeszti Meszecsinkát az egész világon. Ez alkalommal a zenekar 2013 májusában német turnéra indul, előtte azonban visszatérnek Szegedre is, első alkalommal a Vármúzeum boltívei alá.

2013. március 7. csütörtök 20:00

Vármúzeum, Szeged
Belépő 800 Ft
(Támogasd a zenekart!)