Myster Möbius – Myster Möbius

(2010)

Szerintem sokan lapoztok tovább, hogy ne már, ezt ismerem! Így akkor ez a rövidke írás nem nektek szól. Nekem valahogy mindig kimaradt, hogy meghallgassam… De most!

A Myster Möbius Hegedűs János „Seki” basszusgitáros francia-magyar vegyes vállalkozása.  Ki ő? A Másfél egykori basszusgitárosa, aki olyan lemezeiken játszott, mint a Mese, Kínai Nátha, Viperagarzon vagy az Angyaltojás. Így már meg van?  Remélem!

Nem is tudom, húzzam-e, mint a rétest a lemezkritikát? (Nem fogom.) A Myster Möbius lemeze számomra a régi Másfél és holland Kong zenéjének keveréke. A két zenekar valaha játszott is ráadásul együtt. De ez olyan régen volt, hogy kevesen emlékeznek rá. Mindegy is.

Szóval a lemez: Hihetetlenül izgalmas basszustémákkal, nagyon ötletes, elszállós, de egyben tekerős gitárokkal, minimál elektronikai kisegítéssel, ügyes dobjátékkal működik, és működteti a hallgatót a játékidő majd’ egy órája alatt. Biztos vagyok benne, hogy aki ismeri a Kong-ot vagy a régi Másfélt, szintén ezt fogja gondolni. Számomra ennek a lemeznek mind a kilenc száma egyformán bejön. Energikus, ötletes, izgalmas, könnyed, élvezet hallgatni, mert ráadásul még nem is nehezen befogadható.

Aki nem ismerte eddig, annak nagyon ajánlom a Myster Möbius-t, és persze a régi Másfélt és a Kong-ot is!

Lemez meghallgatás:

http://www.myspace.com/mystermobius

Videó: