Nonagon – The Last Hydronaut EP

(2013)

nonagonA chicagóiak ismét lecsaptak ránk! Újra egy arrafelé működő banda lemeze landolt a postaládánkban.  Legnagyobb örömünkre! A Nonagon egy trió, akiknek Az Utolsó Hidronauta 2008 óta a harmadik megjelent anyaguk.  A zene noise-rock punkos lendülettel, függetlenséggel és erővel. Már a nyitány teljes őrület, a gitár zaja, a basszus és a dob húzása, az ének a punkos üvöltésével egy energiabomba. A gitár szétszedi a hallójáratokat, annyira vág, a dob, basszus, csak egy ilyen bandáknál tud így megszólalni. Igazi analóg garázshangzás, hihetetlen energiával, simán beférnének az ismert Touch and Go bandák közzé. (Remélem ezzel nem bántottam meg a srácokat!)

A lemez mind a hat száma ezt a vonalat követi, sem unatkozni, sem leülni nem hagy! A közel 20 perces EP átrobogott rajtam a maga nyersességével, erejével. Az első hallgatásnál King Corky-t és az Elvist imádtam. Másodjára mindegyik számban volt olyan rész, ami elkapott. Ez a lemez rendben van. Semmi extra letérés az elején  elkezdett útról –  cifrázásssal, nóta elnyújtással, tökölődéssel -, és az út is stabil végig!

A videókból kiindulva a Nonagon egy „kis” független, underground zenekar, hatalmas lelkesedéssel, erővel és őrülettel! Ajánlatos belehallgatni, megvenni és letölteni!

Az anyag vinylen október 22-én jelent meg a Controlled Burn Records-nál! Ami a nem mellékesen általam igen csak kedvelt The Austerity Program kiadója.

http://www.youtube.com/watch?v=RRmPdiM-9g4

http://nonagonchicago.bandcamp.com/album/the-last-hydronaut