Sick Of It All (USA), Madball (USA), No Turning Back (NL), Last Hope (BG)

2010. 10. 15. Dürer kert

Még szép, hogy nem fogok rosszat írni! Mivel nem is tudnék. Igaz, legnagyobb bánatomra a négyből csak három bandát láttam, de azok aztán totál rendben voltak!

A bolgár Last Hope-ról sajnos lemaradtam, de támogatván őket, megvettem egy 2008-as koncertjük felvételét. Meg is hallgattam, ami kicsit le is tört, hogy nem néztem meg a zenekart. Bocs srácok! Nagyon jó banda a felvétel alapján.  Igazán a Madball és a Sick Of It All elé való bunkó(?) old-school hardcore.

www.myspace.com/lasthopesofia

A következő csapat a holland No Turning Back volt. Az ő kezdésükre már sikerült odaérnem a helyszínre. A stílus ugyanez a New York-i példaképektől merített HC. Az ötösfogat tudta mit kell adni a népnek, hogy az előzenekar is megmaradjon a nézőben. Nagyon dinamikus, bólogatós, üvöltős, kb. 30 percet nyomtak le. Kénytelen voltam őket is megtisztelni egy lemez megvásárlásával! Mindkét zenekart ajánlom meghallgatásra és remélem, hogy jönnek még hozzánk, mert én tuti megnézem őket.

www.myspace.com/noturningbackhardcore

Rövid átszerelés után következett a New York Hardcore nagy ágyúzásának első felvonása a Madball-al. Nem tudom leírni, hogy mennyire átjött nekem az egész. Freddy-ék odatették magukat rendesen, meg el is kapott a lendület, ahogy kell. Így csak nyomokban emlékszem miket játszottak, Infiltrate the System, Heavenhaell, Renegades, Set It Of, Pride, stb. Végül is a zenekar egész eddigi időszakát összefoglalták. Az új, most megjelent Empire című lemezről két nótát játszottak, természetesen a címadót, és meg egyet, de annak nem jegyeztem meg a címét. (Nem jegyzetelni járok koncertre, meg rock-újságíró sem vagyok.) Tökéletes energiabomba volt az egész banda, no meg a közönség is a kb. háromnegyed órás műsor alatt. Nagyon nagy volt!

Alig tudtam kifújni magam, mert rövid szünet után kezdett a legendás Sick Of It All. No, persze ők sem vicceltek és bíztak a véletlenre semmit. Eldurrantották a legnagyobb rakétákat, mint a My Way, Death or Jail, Step Down, Built to Last, Injustice System és még sorolhatnám. Persze a Scratch the Surface-t a végére kellett hagyni ahogy kell, hadd őrüljön meg a lezárásra mindenki. Közel egy órát játszottak ők is a zenekar minden időszakából, irtózatos energiával. Nagyon nagy volt! Az egyetlen negatívum  számomra az volt, hogy  nem bírván a nagy nyomulást, kicsit hátrébb keveredtem, ahol nem szólt olyan erővel a hangcucc, ahogy nekem jó lett volna. Lehet, hogy csak én voltam így vele, de olyan volt, mintha egy ajtó mögül szólna. Bár, az is lehet, hogy elöl túl sok volt az energia és az hiányzott a hátsó sorokban.

Összefoglalva: tökéletes este mind a három zenekartól, megmaradok Madball és SOIA fan is, legközelebb újra megnézem bármelyik brigád is jön felénk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.