Social Free Face – Harccal a világnak

(2011, Szerzői kiadás)

„Ez az érzés örökre fogva tart
HARDCORE, ami újabb erőt ad
S.C.H.C.
Mindent a Coloniáért.” S.F.F – Ami újabb erőt ad

„Túl nagy a kormány kereke
Nem tudja, merre tekerje
Jobbra vagy balra
Mindenki a pénzt akarja.” S.F.F. –Elferdített képek

A tavalyi év végére csak összeállt a Savaria Colonia Hardcore két húzózenekarának nagylemeze! A Liberal Youth letöltő linkjét már korábban kiraktuk, december 24-én pedig felkerült a  netre a vezérhajó zenekar, a Social Free Face új anyaga is.
Gondolom, a bandát nem nagyon kell bemutatnom. A magam részéről Magyarország egyik legszimpatikusabb hardcore zenekarának tartom a szombathelyi srácokat. Nem csak azért, mert hosszú évek óta kitartanak a stílus mellett, hanem mert a lendület sem fogyott el, és hitelesek is maradtak a szememben.
A letöltött nagylemez anyaga 10 nótát tartalmaz, plusz a borítókat és a bootleget, ami nagyon igényes, kinyomtatva tökéletesen mutat a polcon. Szociálisék a szövegekben ismét a társadalmi problémákhoz nyúltak hozzá, leginkább a politika kapja meg a magáét – jelzem, teljesen jogosan! Nekem tetszenek a nem finomkodó, nem művészkedő, lényegre törő mondanivalók a számokban, amihez semmilyen trágár kifejezés nem társul, de így is ütnek rendesen. Ráadásul még a bookletet sem kell nagyon forgatni, mert a keverésnek köszönhetően teljesen érthető az ének. Én abszolút tudok velük azonosulni a vélemény szintjén (persze ezért másnak nem kell, ha nem akar).
A zenei anyaggal sem hazudtolja meg magát a csapat. Nekem tetszik, ahogy keverve van, persze lehetne még jobb, de élvezetes hallgatni. Egyszóval, szerintem úgy szól, ahogy egy ilyen anyagnak szólnia kell. (Ami sajnos a Liberal lemezéről nem mondható el, de persze őket is szeretjük.)
Nem is szaporítom a szót tovább: ha szeretitek a jó fajta, hiteles hardcore-t, akkor ugorjatok neki a letöltésnek!

Letöltő link:
http://concertphotos.hu/letoltesek/71-social-free-face-harccal-a-vilagnak.html

Infó: 2012. január 7-én szombaton, Budapesten a Dürer kertben játszik a Liberal Youth és a Social Free Face is. Rajta!