SONYA – Celine Gibassier EP

(Szerzői 2014.)

SONYAUgyan kiraktam már a facebookra is a kislemez megjelenésről a linket, de annyira bejött nekem, hogy csak felrakom az oldalra is.

A hat tagú budapesti S O N Y A lemeze nekem, az idén az egyik legnagyobb meglepetés eddig a könnyebb műfajban. Miért? Azért, mert tök jó, hogy itthon van ilyen zenekar, mert könnyen emészthető, de mégis van súlya.  Meg  főleg azért, mert eddig nem is hallottam róluk, csak véletlenül a Balcony TV-s felvételek közötti keresgélés közben akadtam rájuk. Utána , csak rá néztem hátha van még fenn valami tőlük a neten…  Jelentem van és negyedjére hallgatom online!

Nem csalódtam!

Én nem biztos, hogy a post rock kategóriába húznám a zenéjüket, de ám legyen! Nagyon jó, hatásos és rendesen összepakolt gitártémák, a női ének pedig kifejezetten bejön. Néha  az énekesnő hangjáról beugrott Elizabeth Fraser hangszíne  a Cocteau Twins-ből, de kb. ennyi. Egyébként nem  akarom semmivel és senkivel összekötni Őket, mert egyszerűen jó. Nagyon egyben van mind az öt szerzemény!

Amennyiben tinédzser lennék értekeznék még arról is, hogy:  jók a fazonok is, az énekesnő hangja és szépsége is  külön megérne egy misét stb… De,  mivel nem vagyok tinédzser – sajnos elég rég óta – , meg nekem a zene számít igazán, úgyhogy akár öregek és csúnyák is lehetnének. Összesítve: jó cucc a Celine Gibassier!

Remélem sokági ilyen érdekesek és frissek maradnak!

https://sonyaband.bandcamp.com/releases

Nagyon érdemes meghallgatni és beruházni a letöltésre!