Suicide Pride – Az utolsó percben

(Szerzői kiadás, 2008)

A hardcore vonalon valahogy a vidéki bandák mindig erősek és erősek is voltak. A bevezető után nehéz lehet kitalálni, hogy a fent nevezett együttes is vidéki.

A csornai négyes (Lukács Gábor – dob, Ravazdi Ádám – basszusgitár, Németh Attila – gitár és Jéger Dávid – ahogy ők írják – torok) 2008-ban megjelent három számos demó anyaga került mostanság a lemezjátszómba.

Kicsit kevésnek találom a három nótát, de hát ez van. Gondolom a SP sem kedvtelenségből vett fel csak három számot. A lemez nyolc perce nagyon egységes képet mutat, mind zeneileg, mind szövegileg. Zenében klasszikus metal/hardcore-t játszanak a srácok, nincs benne semmi különleges, de rendben van. Nekem a Strife-hoz, Madball-hoz és az oldschool vonal felé közelítőnek tűnik minden szerzemény. Szerencsére több hallgatás után a metal csak nagyon nyomokban létezik bennük. Irgalmatlan erő jön a srácokból, és jól is szól az anyag. Úgy szól, ahogy ebben a stílusban az kell, viszont a keverésben némi javítgatás nem ártott volna!

A szövegek elég pesszimistának tűnnek végig. Amivel semmi probléma sincs, ha ők ezt érzik. Viszont van egy-két buktató képzavar, amit nem igazán értek, lehet, ez csak az én korlátoltságom, de most ebbe nem kötök bele. Nem kell mindig nagyot érezni, de érdemes lenne tisztább képeket használni, ha már próbálkozunk vele.

Belegondolva, koncerten igazán energikus lehet a Suicide Pride. Remélem lesz lehetőségem látni őket! A felvétel óta talán változtak is, és érettebbek lettek a szövegek is. Egyébként jó cucc, odavág!

Addig is mindenkinek ajánlom, aki a hardcore/metal vonal felé is kacsingat.

http://www.myspace.com/suicidepridehc