THE MEMORIALS (USA / ex-The Mars Volta) koncert Szegeden!

az End Hits és a Móra Ferenc Múzeum bemutatja:

THE MEMORIALS (USA)

feat. Thomas Pridgen, ex-THE MARS VOLTA

thememorialsmusic.com

A fiatal kora ellenére máris dobos zseniként emlegetett Thomas Pridgen a kaliforniai Berkeley-ből származik és igen szép karriert futott be idáig. A szakmában a legnagyobbnak számító Drummerworld magazin külön fejezetet szentelt neki, a Modern Drummer magazin pedig a legjobb fiatal dobos címmel illette. Hírnevét mégis a világhírű progresszív rock zenekar, a THE MARS VOLTA dobosaként szerezte, amikor annak két nagylemezén – a Grammy díjjal jutalmazott Wax Simulacra dalt is tartalmazó The Bedlam in Goliath-on és az azt követő Octahedron-on – felelt a bonyolult és jellegzetesen sűrű ritmusokért. Emellett, természetesen, szerepel a neves csapat gitáros-fenoménjának, Omar Rodriguez Lopeznek számos szólólemezén is.

Pridgen 2009-ben kezdte el saját útját járni, amikor a Berkley-i zenei főiskolán (Berklee College of Music) megismert barátaival megalapította a THE MEMORIALS-t. Az idén májusban megjelent második, Delirium című lemezüket hallva pedig egyáltalán nem elfogultság azt állítani, hogy az összes The Mars Volta közeli előd-, utód- és mellékzenekar közül a THE MEMORIALS a legszínesebb (mindenféle értelemben) és a legizgalmasabb is. Olyannyira, hogy számos vélemény szerint túltesz az anyazenekaron is, nekik ugyanis sikerült az, ami a The Mars Voltának az utóbbi pár lemezén nem: dalokat írni! Társaival, az énekesnő Viveca Hawkins-szal és a gitáros Nick Brewer-rel olyan zenei egyveleget hoznak létre, amely páratlan és kiugró teljesítmény a mai zenei dömpingben: zenéjük alapja a progresszív rock, amelyet nagy mértékű pszichedéliával itatnak át és néha electro-val, rappel törnek meg, sokszor pedig r’n’b-vel, de legfőképpen, a csodálatos hangú énekesnőnek köszönhetően – aki a menő pop- és a csapból is folyó r’n’b dívákkal könnyedén felveszi a versenyt –, hatalmas  adag soul-lal töltenek meg. A végeredmény pedig magáért beszél: egy tagadhatatlanul afro-amerikai zenei elemekből építkező friss, modern muzsika.

A zenekar első európai turnéjának keretében fővárosunk mellett Szegedre is ellátogat, így a hazai vájt fülű közönség a Móra Ferenc Múzeum Vármúzeumának épületében egy igazán különleges élménnyel gazdagodhat december 1-én este 9 órától.

Az est fel- és levezetésért a szegediek körében jól ismert, mindig izgalmas zenei ínyencségekkel fellépő Undorgrund DJ-k felelnek.

2012. december 1. szombat 21:00

Szeged, Vármúzeum (Stefánia sétány 15.)

Belépő: 1000 Ft (elővételben) / 1500 Ft (a koncert napján)

Jegyek kaphatók a Móra Ferenc Múzeum jegypénztárában.