Tisztán A Cél Felé! – Krodha

(Trottel Records, 2008)

Vártam már ezt a lemezt. Az előző 1965.09.19. is a szerethető lemezeim között volt. A magam részéről, mint azt már korábban máshol leírtam, ezt a fajta old school HC alapból merítő zenét szeretem. Jó ideje szerettem volna a lemezt megszerezni, amire végül a Hegyalja Fesztiválon alkalmam is nyílott.

A srácok az új anyagon is kitettek magukért. Ezen a harmadik anyagon is léptek előre, mint a korábbi két lemezen is, megszólalásban és szövegekben egyaránt. Az egri négyes a Krodha-n is felvonultat mindent, ami a műfaj jellemzője. Igaz az egész anyag nem hosszabb sokkal fél óránál, de minden benne van, ami kell. Jó riffek, együtt üvöltős vokálok, és a hardcore-nál elengedhetetlen nyílt állásfoglalások. Aki ismeri Őket, tudja, hogy a Krisna tudattal való szellemi kapcsolat húzódik meg a zenekar mondanivalójában. Ez lemezről lemezre érezhető is a számokon. A booklet lapozgatása, pedig maximálisan meg is erősíti ezt. Valahogy ebben a tizenegy számban még inkább erősebbnek és kiforrottabbnak érzem a szövegeket, mint korábban.

Az első pár hallgatáskor a Csizmával az arcunkban, a Lassan elrohadunk és természetesen az Egri csillagok című számok, fogtak meg. A zene és a szöveg együtt teljesen egyértelmű üzeneteikkel és a határozottságukkal volt jelen. Aztán, ahogy egyre többször került a lejátszómba a lemez, lassan azt vettem észre, hogy a Krodha (szanszkrit szó: düh, harag) összes száma megfog valamiért. Ma már egyet sem tudok mondani, ami valamilyen oknál fogva nem tetszene. Igaz, a lemez félóráját csak egyben hallgatom, hogy átjöjjön minden róla akár a düh is. Szerintem így van értelme. Érdemes megpróbálni!

www.myspace.com/tisztanacelfele

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.