ZENI GEVA (Japán), Ex You (Szerbia) koncert Szegeden!!!

Támad az ellen!
Elpusztulok, meghalok
E csatamezőn.
De újra megszületek,
S emelem ezt a kardot.

(Kicune: A szamuráj erényei)

az End Hits nagy tisztelettel bemutatja:

 

ZENI GEVA (Japán)

ZG_webnoise rock legendák:
KK Null (guitar/vocals/kaossilator) & Yoshida Tatsuya (drums/vocals/kaosspad)

 

http://zenigeva.jpn.org

www.facebook.com/zenigeva
http://soundcloud.com/zenigeva

 

Oly sok mindent lehetne részletekbe menően elmondani az egyik legnagyobb japán zenekarról, amely 1987 óta aktív, közel 20 lemezt adott ki olyan meghatározó kiadóknál is, mint az Alternative Tentacles, Neurot Recordings, Skin Graft, valamint dolgozott, koncertezett és közös lemezt vett fel Steve Albinivel, akinek mellesleg egyik kedvencei is… mégis, talán sokkal fontosabb megemlíteni, hogy amikor Kazuyuki Kishino (KK Null) énekes-gitáros és Yoshida Tatsuya dobos – immáron – duója megszólal élőben, soha és sehol máshol nem hallott hangorkán csap le ránk! Nem kell különösebb mély ismeret a japán kultúráról, hogy lássuk lelki szemeink előtt a katanát lecsapni! A japán nyelv szigorú hangzásának köszönhetően Null-t egy modern szamurájként érzékeljük csatakiáltásokat üvöltve, félelmet nem ismerő harcosként prezentálva démonait. Mindezt olyan zenei aláfestéssel teszi, amelyben könnyen megfér egymás mellett a prog-rock, noise rock, jazz, elektonika, death metal és a japán zenei hagyományok dallamvilága. Ehhez természetesen kell Tatsuya is, aki  a zenekar eredeti dobosa volt, majd az évek során Ruins nevű formációjával vált ismertté, végül visszatért a csapatba, és olyan eleganciával és lazasággal vegyített pontossággal kezeli hangszerét, hogy el sem hisszük, azok a súlyos alapok az ő kezét dicsérik!

Mondanunk sem kell, hatalmas megtiszteltetés Szegeden vendégül látnunk Őket, hiszen az End Hits megalakulásának egyik fő célja teljesül ilyenkor: korunk legfontosabb formációit bemutatni az arra fogékony közönségnek, és reméljük a ZENI GEVA estje is pontosan erről fog szólni!

 

vendég:

Ex You (Szerbia)

experimental, improv

http://exyoufree.tumblr.com

 

Az Ex You triója a zenei struktúrák áthidalásának kísérletét tűzte ki célul maga elé: alkotásaik erősen kísérleti jellegűek, szabadon értelmezhetőek és improvizációra épülnek. Ezáltal, egyben, tökéletes felvezetőjét képezik az eseménynek, hiszen mindkét zenekarnál egy a cél: a stílushatárokat eltörölni! Februári, Grand Cafébeli – igen erősre sikerült – koncertjük után térnek vissza most Szegedre.

 

 

2015.05.05.20:00

Live Music Club, Szeged

1500 HUF / 2000 HUF (támogatói jegy*)

 

*Minden támogatói jegyet megvásárló vendégünk egy, a ZG által dedikált koncertplakátot kap ajándékba a bejáratnál!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1573810992891789/